1
Εκπαιδευτικά προγράμματα

Φιλοξενία γερμανικού σχολείου Freiherr vom Stein Gymnasium,04 έως 07-03-2024

Τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 το 4ο ΓΕΛ Γλυφάδας υποδέχεται το Freiherr vom Stein Gymnasium από το Betzdorf Kirchen της Γερμανίας.
Η υποδοχή του γερμανικού σχολείου υλοποιείται στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάπτυξης εξωστρέφειας και εξοικείωσης του σχολείου μας και με τις δράσεις του ERASMUS+. Η ομάδα των φιλοξενούμενών μας αποτελείται από 4 μαθήτριες και δύο καθηγητές. Από το σχολείο μας θα συμμετάσχουν μαθήτριες και μαθητές από τις ανθρωπιστικές κατευθύνσεις της Γ΄ και της Β΄ τάξης
Κατά την παραμονή των Γερμανίδων μαθητριών και των καθηγητών τους στην Ελλάδα, το σχολείο μας διοργανώνει ποικίλες δράσεις. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, μετά την πρώτη γνωριμία μαθητών και καθηγητών από τα δύο σχολεία , διοργανώνεται στον χώρο του σχολείου βιωματικό εργαστήριο φιλοσοφίας με θέμα «Τι είναι σημαντικό για μια καλή ζωή;», το οποίο στηρίζεται στην σκέψη αρχαίων, αλλά και σύγχρονων φιλοσόφων. Μετά την ολοκλήρωσή του θα προσφερθεί γεύμα στους συμμετέχοντες του εργαστηρίου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση των φιλοξενούμενων στο μουσείο της Ακρόπολης. Την Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη με ξενάγηση στην Αρχαία Αγορά και τη Στοά Αττάλου, και την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024 έχει προγραμματιστεί μονοήμερη εκδρομή στον Όσιο Λουκά Βοιωτίας , καθώς και στον Αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Δελφών. Αποχαιρετιστήριο γεύμα θα προσφερθεί σε ταβέρνα της περιοχής.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση