afisa
Εκπαιδευτικά προγράμματα

Επίσκεψη στην Πράγα: 3ο  Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο

Το 4ο ΓΕΛ  Γλυφάδας   από  την Κυριακή  3-3-2024 έως  και την Τετάρτη 6-3-2024, συμμετείχε  με ομάδα από  42 μαθητές  και  μαθήτριες   της  Α΄ και της Β΄ τάξης του Λυκείου και υπό την επίβλεψη  των  εκπαιδευτικών  Αγαπητού  Μαρίας και  Ματζουράνη Ευγενίας φιλολόγων, Δρούγκα Αναστασίας φυσικού και του υποδιευθυντή  Κουρασμενάκη Νικολάου,  στο  3ο Διεθνές Μαθητικό  Συνέδριο που διοργανώθηκε  στην  Πράγα. Οι μαθητές/τριες  παρουσίασαν  εργασία σε ppt και  φιλοτέχνησαν αφίσα  με  θέμα:

 «Αρτ  Νουβό:  Ταξίδι  στο χώρο και στον τόπο: από τα  ‘’ξυστά’’  της Χίου  στα sgraffiti  της Πράγας».

Για  τους μαθητές  ήταν μία εκπαιδευτική δράση, που τους έδωσε την ευκαιρία της βιωματικής μάθησης όπως και  τη δυνατότητα να κατανοήσουν την έννοια της έρευνας και της ομαδικότητας. Κατά  τη διάρκεια της  εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής περιηγήθηκαν στην Πράγα, την πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης, κατά το έτος 1993, ενώ στο  Συνέδριο  επέδειξαν  υποδειγματική  συμπεριφορά  και  η εργασία  τους  προκάλεσε  πολλά και  θετικά  σχόλια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της 4ήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής μας, επισκεφθήκαμε  και ξεναγηθήκαμε την πρώτη ημέρα  στα κυριότερα  αξιοθέατα του Μονάχου  αλλά  και της  πόλης  Πίλσεν, της  τέταρτης  μεγαλύτερης πόλης της Τσεχίας.  Γνωρίσαμε με ημερήσια επίσκεψη  το Κάρλοβυ Βάρυ, την ονομαστή λουτρόπολη που βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Τέπλα της Δυτικής Τσεχίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία,  και εντυπωσιαστήκαμε από  τα εξαίσια Αρτ Νουβό κτίρια και τις περίφημες “κολονάντες” (περιστύλια), που στεγάζουν τις θερμές ιαματικές πηγές της πόλης αυτής. Κατά  τη διάρκεια  της διαμονής  μας  στην Πράγα, τη λεγόμενη «Χρυσή Πόλη»,  ξεναγηθήκαμε στο ιστορικό της κέντρο όπως και στο Κάστρο  της,  θαυμάσαμε τοΑστρονομικό Ρολόι και περπατήσαμε στη Γέφυρα του Καρόλου που ενώνει τις όχθες του ποταμού Μολδάβα.  

Επιστρέψαμε τέλος στην  Ελλάδα  με τις  καλύτερες  εντυπώσεις για την ομορφιά του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος στο οποίο περιηγηθήκαμε και φυσικά υπερήφανοι για την  επιτυχημένη  εμφάνιση της ομάδας μας στο  Συνέδριο.

Ο Αρχηγός της εκδρομής

Κουρασμενάκης Νικόλαος  

Καθ.  Φυσικός

Υποδιευθυντής 4ου ΓΕΛ Γλυφάδας

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση