20230415
Εκπαιδευτικά προγράμματα

Επίσκεψη στο Βελιγράδι – Project: NIKOLAS TESLA MUSEUM

Το 4ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ από 2/4/2023 εώς 5/4/2023 με την παιδαγωγική ομάδα μαθητών της Β’ Λυκείου Θετικού Προσανατολισμού πραγματοποίησε 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Βελιγράδι μετά από επίσημη πρόσκληση του Μουσείου Τέσλα .                                   

Η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή ήταν το επιστέγασμα της τετράμηνης ενασχόλησης των μαθητών/τριών με το έργο και τη ζωή του μεγάλου επιστήμονα και εφευρέτη Νίκολας Τέσλα. Το project αυτό τελούσε υπό την καθοδήγηση και εποπτεία των διδασκόντων καθηγητών Φυσικής του Λυκείου μας κου Κουρασμενάκη Νικολάου και της κας Δρούγκα Αναστασίας .

Κατά την επίσκεψή μας στο Μουσείο Νίκολας Τέσλα  οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν σε αυτό και  συμμετείχαν σε πειραματικές δραστηριότητες. Ξεναγηθήκαμε στο Κάστρο Καλεμεγκτάν του Βελιγραδίου και  είδαμε  και  τον Πύργο Νεμπόισα,  όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Περιηγηθήκαμε στην πόλη του Βελιγραδίου, επισκεφθήκαμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τους τελευταίους βομβαρδισμούς,  το «σπίτι των λουλουδιών» δηλαδή το Μαυσωλείο Τίτο, την τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας τον Ναό του Αγίου Σάββα  και το πάρκο Ada Cigaglja.

Επίσης, ταξιδέψαμε και στην περιοχή  Fruska Gora, επισκεφτήκαμε το μοναστήρι Κruseldof  στο Φρούριο Petro Varadin, τη 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Novi Sad όπως και την  κωμόπολη  Σρέμσκι Κάρλοβτσι, μια μπαρόκ πόλη με ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία.             

                                                                                        Ο Αρχηγός της εκδρομής

                                                                                       Κουρασμενάκης Νικόλαος

                                               Καθηγ. Φυσικός

beligradi 1
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση