IMG 1089
Γενικά

Επίσκεψη στην Έκθεση “World of Robots”

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, οι μαθητές του τμήματος Α’1 του Λυκείου μας συνοδευόμενοι από τους Καθηγητές κ. Βλαχάκη & κ. Σωτηρόπουλο, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση “World of Robots” στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος“. Η ρομποτική αποτελεί μέρος της καθημερινότητας όλων των ανθρώπων. Στην έκθεση παρουσιάστηκε η πορεία και το αποτύπωμα των ρομπότ από το ξεκίνημα τους μέχρι και σήμερα καθώς και η ταχύτατη ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).  

Μεταξύ άλλων οι μαθητές γνώρισαν την ΚΟΚΟ, το αξιαγάπητο «σκυλορομπότ» που χορεύει και εκτελεί με απίστευτη ακρίβεια διάφορα κόλπα, τον ΑΟΒΟ, το service robot στον χώρο των νοσοκομείων, την PUDU, το πρώτο service robot γνωστής αλυσίδας φαγητού καθώς και διάφορα βιομηχανικά ρομπότ, αντιλήφθηκαν την χρησιμότητά τους στην καθημερινή ζωή αλλά και τη σπουδαιότητά τους στην τεχνολογία και την επιστήμη.

Η συνέχεια θα δοθεί στην τάξη με εργασίες των μαθητών μας στη Ρομποτική & σε 3D Computer-Aided Design (CAD) Software (με εφαρμογή σε 3D Printer), στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής Α’ Λυκείου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση